DO-IN tanfolyam

A do-in japán kifejezés, amely többféleképpen fordítható, alapvetően jelentései a következők: az életenergia irányítása, az életutamon önmagamért végzett cselekedetek. Ez a módszer a testi-lelki-szellemi egészség megőrzését szolgálja. Hátterében az ősi kínai szemléleten alapuló kínai gyógyászat áll. A keleti orvoslás szerint a szervek akkor tudnak jól működni, ha bennük az energia áramlása szabad, egyébként diszharmonikus állapotok, betegségek léphetnek fel. A gyógyítás a harmónia helyreállítását célozza.

A do-in öngyógyító mozgásgyakorlatok rendszere, amely légzőgyakorlatokból, dinamikus mozgásokból, nyújtó gyakorlatokból, önmasszázsból áll. Ezeken a gyakorlatokon keresztül „megszólítjuk” a meridiánokat, az akupresszúrás pontokat, ezáltal az esetleges energiablokkokat felszabadítjuk, az energia szabad áramlását előmozdítjuk.

A gyakorlatok egyszerűek, sokszor ösztönösen is végzünk hasonlókat. Ha valami esetleg nagyobb kihívást jelent, az sem probléma, mert különböző nehézségi fokon végezhetőek a feladatok, ezért mindenki számára alkalmasak. Figyelemmel, tisztelettel fordulunk önmagunkhoz.

A do-in célja az öngyógyítás, elsősorban azonban a megelőzés.

Hatékony:

– stresszoldásra

– immunrendszer erősítésére

– mozgásszervi, ízületi problémákra

– hát és derékfájdalmakra

– emésztési zavarokra

– légúti problémákra

– segíti az önismeretet, a testtudatosságot

Do-in