BÁNJ JÓL A SZAVAKKAL! BÁNJ JÓL MAGADDAL!
A tréning egyedi módszertana a kommunikációt és a konfliktuskezelési képességet együttesen fejleszti, hogy a gyermekek a megfelelő kommunikációs technikák elsajátításával képessé váljanak a mindennapi konfliktusaikat hatékonyan kezelni, miközben önbizalmuk erősödik és önismeretre is szert tesznek!
 
A tréning célja, hogy a gyermek felismerje saját érzelmeit és megtanulja jól kezelni, szabályozni. Cél, hogy képessé váljon minden helyzetben a megfelelő módon kifejezni érzéseit, szükségleteit, vágyait és véleményét úgy, hogy közben figyelembe veszi a vele szemben álló, másik fél nézőpontját és megélését is. Az empátiája fejlesztésén túl a tréning során megtanulja, hogy a konfliktusra ne rosszként, hanem lehetőségként tekintsen, amelynek kimenetelét maga alakíthatja, formálhatja a megfelelő kommunikációval!
 
A tréning segít megőrizni a gyermekek lelki egyensúlyát az iskolai éveik alatt, másrészt elősegíti, hogy olyan sikeres felnőtté válhassanak, akik képesek hatékonyan, ugyanakkor mások tiszteletben tartásával érvényesíteni érdekeiket!
 
Ízelítő a tematikából:
-Kommunikációs és konfliktuskezelési alapfogalmak elsajátítása
-Kommunikációs képességek komplex fejlesztése
-Saját érzelmek felismerése, megértése, helyes kifejezése, kezelése
-Vélemények, álláspontok- helyes önkifejezés elsajátítása,
-Érzelmi intelligencia, empátia fejlesztése, egymás megértésének képessége, önismereti utazás
-Bevezetés az asszertivitásba: az erőszakmentes kommunikáció gyakorlati alkalmazása,
– Konfliktuskezelés szituációs gyakorlatok és konkrét iskolai konfliktushelyzeteken keresztül
Konfliktuskezelési és kommunikációs tréning